Behandeling van diabetes

Diabetes type I

Diabetes type I wordt behandeld met de toediening van insuline. Dit wordt toegediend door middel van een injectie onder de huid (subcutaan). Een goede afstemming van de hoeveelheid toegediende insuline, lichamelijke inspanning en voeding is essentieel. Immers lichamelijke inspanning verlaagt de insulinebehoefte, waar voeding de insulinebehoefte weer verhoogd. Frequente controle van de bloedsuikerspiegel en de instelling op langere termijn door het testen van het HbA1c is daarom noodzakelijk. Uw voorschrijver ondersteunt u hierbij.

Diabetes type II

De behandeling bij diabetes type II start in eerste instantie met het volgen van leefstijladviezen zoals:

  • Voldoende lichaamsbeweging;
  • Goede voeding, al dan niet met begeleiding van een diĆ«tist;
  • Afvallen indien er sprake is van overgewicht;
  • Ondersteuning bij het stoppen met roken indien van toepassing;

Deze adviezen kunnen insulineresistentie verminderen, waardoor het effect op de bloedsuikerspiegel verbetert.
Indien leefstijladviezen onvoldoende effect hebben kan er door de voorschrijver gekozen worden de behandeling te combineren met orale medicatie. Wanneer deze behandeling niet het gewenste resultaat biedt, kan ook bij diabetes type II gestart worden met subcutane insuline injecties. Een goede instelling op de langere termijn verlaagt de kans op complicaties zoals vaatvernauwingen in de slagaders ten gevolge van artherosclerose, wat kan leiden tot schade in meerdere delen van het lichaam zoals het hart, de hersenen, de nieren, etc.

Diabetestestmaterialen

Wanneer uw (huis)arts diabetestestmaterialen voorschrijft, is het essentieel dat u de juiste hulpmiddelen ontvangt. Pluripharm Direct biedt u een ruim assortiment van verschillende merken, zodat u een oplossing ontvangt welke passend is in uw situatie. Het assortiment bestaat enkel uit gecertificeerde bloedglucosemeters (TUV Rheinland).

Ververs
Artikelnaam
Inhoud
Fabrikant
Artikelomschrijving

telefoonWij staan voor u klaar voor tips, vragen en informatie via 072 - 20 20 200