Veelgestelde vragen

Algemeen

Door te klikken op de knop aanmelden registreert u zich voor Mijn Direct. De online cliëntenomgeving van Pluripharm Direct. Via uw persoonlijke Mijn Direct omgeving kunt u online bestellen en heeft u inzicht in uw bestellingen.
Liever persoonlijk contact? Neem dan vrijblijvend contact op via telefoonnummer 0800-5044 of laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Bestellen

Door te klikken op de knop aanmelden registreert u zich voor Mijn Direct. De online cliëntenomgeving van Pluripharm Direct. Via uw persoonlijke Mijn Direct omgeving kunt u online bestellen en heeft u inzicht in uw bestellingen.

Liever persoonlijk contact? Neem dan vrijblijvend contact op via telefoonnummer 0800-5044 of laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Verzending en levering

De levertijd is 1 tot 2 werkdagen. Uw bestelling wordt in een discrete verpakking door PostNL bij u thuisbezorgd of u kunt de bestelling afhalen in uw apotheek. Dit is afhankelijk van de afspraken die uw apotheek met ons heeft gemaakt.

Retourneren

Een bestelling kan alleen geretourneerd worden wanneer de verpakking ongeopend en niet beschadigd is. Geopende of beschadigde verpakkingen vallen niet onder het herroepingsrecht en kunnen daarom niet geretourneerd worden.

Wanneer u een bestelling wil retourneren is het van belang de retour vooraf aan te melden. Heeft u uw retour niet vooraf aangemeld dan kunnen wij uw retour niet in behandeling nemen.
Meld hier uw retour aan.

Voor het retourneren worden geen kosten in rekening gebracht. U kunt het retourpakket bij een PostNL pakketpunt afgeven onder vermelding van ons antwoordnummer. Pluripharm Direct Antwoordnummer 276 1800 VB Alkmaar.

Kosten declareren

Medische hulpmiddelen voor incontinentie, diabetes, stoma, wond en compressiezorg of medische voeding vallen onder uw basisverzekering en worden op basis van de eisen van de zorgverzekeraar vergoed. Deze hulpmiddelen worden wel verrekend met uw eigen risico, zolang dit bedrag nog niet volledig betaald is. Wij adviseren u dan ook goed uw polisvoorwaarden door te nemen. Heeft u meer vragen over uw polisvoorwaarden of de vergoedingen per product? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Mijn Direct

Mijn Direct is de online cliëntenomgeving van Pluripharm Direct. Via uw persoonlijke Mijn Direct omgeving kunt u gemakkelijk een intakegesprek plannen, eenvoudig online bestellen en heeft u volledig inzicht in uw bestellingen.

Voor apotheken

Een nieuwe cliënt aanmelden kan door het formulier cliënt aanmelden op de website in te vullen of door te mailen naar pluripharm-direct@ezorg.nl. In beide gevallen is het van belang om een recept en de contactgegevens van de cliënt mee te sturen. Aan de hand van deze gegevens wordt de aanmelding, op werkdagen, binnen 24 uur in behandeling genomen. De gegevens worden op een beveiligde manier verzonden en ontvangen.

Incontinentiezorg

Incontinentie is het niet kunnen ophouden van urine en/of ontlasting. Iemand die zijn of haar plas of ontlasting niet kan ophouden en dus geen controle heeft over zijn of haar blaas of sluitspier noemen we incontinent.

Diabeteszorg

Diabetes, ook wel diabetes mellitus of suikerziekte genoemd, is een ziekte waarbij er teveel glucose in het bloed zit. Het lichaam kan dan de bloedsuiker niet meer in evenwicht houden. Dit komt doordat het lichaam te weinig of helemaal geen insuline aanmaakt. Insuline is een hormoon dat normaalgesproken de bloedsuikerspiegel regelt. Zonder het hormoon insuline kun je niet leven. Het zorgt ervoor dat koolhydraten, zoals suiker, uit uw voeding uw cellen in kunnen en niet achterblijven in het bloed.

Medische voeding

Wanneer het moeilijk is om vast voedsel te eten kan medische voeding een oplossing zijn om toch voldoende voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen. Drinkvoeding of sondevoeding wordt gezien als medische voeding, ook wel dieetvoeding genoemd. Deze voeding is speciaal bewerkt en vloeibaar. Medische voeding bevat energie, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen.

Wond en compressiezorg

Een wond is een beschadiging waarbij de huid of het lichaamsweefsel daaronder door een kracht van buitenaf is gescheiden of beschadigd is geraakt en waarbij meestal bloedverlies optreedt.

Stomazorg

Het woord stoma betekent mond of opening en is afkomstig uit het Grieks. De stoma is een gecreëerde opening in de buik welke is gemaakt van het eigen darmweefsel. De stoma wordt gecreëerd om urine of ontlasting door te laten. De urine of ontlasting wordt opgevangen door een stomazakje.

Webshop

De webshop is een samenwerking tussen Pluripharm Direct en Thuisapotheek. Thuisapotheek is ook onderdeel van de Pluripharm groep. Samen hebben we een webshop opgezet waar u extra incontinentiematerialen kunt kopen.