Wat is medische voeding?

Medische voeding is specifieke samengestelde voeding wat extra voedingsstoffen bevat waaronder extra energie, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen die het lichaam dagelijks nodig heeft om goed te functioneren. Drinkvoeding of sondevoeding wordt gezien als medische voeding.
Mensen met ondervoeding of het risico op ondervoeding, een bepaalde ziekte, een allergie of met eventuele voedingsproblemen rondom een operatie hebben veelal medische voeding nodig. Het gebruik van medische voeding ondersteunt het herstellen van de balans tussen de inname en de behoefte aan voedingsstoffen. Medische voeding draagt bij aan het herstel bij ziekte, het voorkomen van complicaties en aan kwaliteit van leven.

Uw hulpmiddelen voor medische voeding

Het ontvangen van de juiste medische voeding is essentieel in uw behandeling of herstel. Uw voorschrijver dient een voorschrift, verklaring dieetpreparaten of een aanmeld-aanvraagformulier in te vullen. Ons team staat voor u klaar om u, indien wenselijk in overleg met uw voorschrijver, een doelmatig en adequaat advies te geven, wat past in uw persoonlijke situatie en de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. Pluripharm Direct levert uw hulpmiddelen aan huis in discrete verpakking of vertrouwd bij uw eigen apotheek.

telefoonWij staan voor u klaar voor tips, vragen en informatie via 072 - 20 20 200