Wat is diabetes?

Diabetes of suikerziekte is een chronische stofwisselingsziekte waarbij de bloedglucosespiegel niet op peil blijft. In het lichaam van mensen met diabetes lukt het niet om de bloedglucose stabiel te houden door middel van een hormoon genaamd insuline. De officiƫle naam van de ziekte is diabetes mellitus. De hulpmiddelen bij diabeteszorg bestaan uit diabetestestmaterialen zoals een bloedglucosemeter, teststrips, lancetten, insulinepennen en/of insulinepennaalden.

Uw hulpmiddelen bij diabeteszorg

Voor patiƫnten met diabetes is frequente controle van de bloedglucosewaarde veelal onderdeel van het dagelijks leven. Mogelijk injecteert u ook insuline om uw bloedglucosewaarde te reguleren. Het juiste diabetestestmateriaal en injectiemateriaal is hierbij essentieel.
Uw voorschrijver dient een voorschrift of aanmeld-aanvraagformulier in te vullen. Ons team staat voor u klaar om u een doelmatig en adequaat advies te geven, wat past in uw persoonlijke situatie en de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. Indien gewenst stemt onze gespecialiseerd verpleegkundige dit af met uw voorschrijver. Pluripharm Direct levert uw hulpmiddelen aan huis in discrete verpakking of vertrouwd bij uw eigen apotheek.

Ververs
Artikelnaam
Inhoud
Fabrikant
Artikelomschrijving

telefoonWij staan voor u klaar voor tips, vragen en informatie via 072 - 20 20 200